09/01/2025

Visitem el Centre Catòlic i parlem amb el seu president, Josep Chalé

«Durant el confinament, quan havíem d’estar tots a casa, vam intentar no perdre mai el contacte amb tots els socis i socies»

Josep Chale

Josep Chalé, president del Centre Catòlic de L'Hospitalet

19/12/2020

El TOT L’Hospitalet ha parlat amb representants de les tres entitats més antigues i emblemàtiques de la ciutat, aquests darrers dies.

Les mesures per aturar la pandèmia de la Covid-19 han portat un ambient enrarit als carrers de L’Hospitalet. Toc de queda, persianes baixades, poca afluència als carrers, un ambient gris només trencat pels llums de Nadal. Com ha afectat aquesta situació a les entitats amb més història de la ciutat?

Visitem el Centre Catòlic. Des del seu naixement a principis del segle XX, desenvolupa un paper principal a la vida social i cultural del barri del Centre i del conjunt ciutat. Ens atén el president de l’entitat, Josep Maria Chalé Escudé.

Josep Maria Chalé Escudé, president del Centre Catòlic, en front de l’emblemàtic edifici al bell mig de la Rambla Just Oliveres | Imatge de El Tot L’Hospitalet.

Pregunta. Quina és la importància d’una institució com és el Centre Catòlic per a la ciutat de L’Hospitalet?

Resposta. La nostra entitat sempre ha estat viva, creiem que hem ajudat a crear comunitat. Fem activitats com bàsquet i teatre. Tenim, depenent de curs, entre vint-i-un i vint-i-dos equips de bàsquet, tant grups masculins com femenins, i de totes les categories, des de l’escola de bàsquet fins al grup Senior. Dinamitzem una escola de Teatre que aplega entre cinquanta i seixanta infants i joves d’entre sis i setze anys. A part tenim un grup potent de Teatre i també lloguem les sales per a altres activitats. Com veus en circumstàncies normals no parem.

P. Com ha afectat la crisis de la Covid a la vostra activitat?

R. Des de dilluns 27 de novembre hem retornat a fer activitats, amb totes les mesures per mantenir la seguretat. Durant aquests mesos que no hem pogut fer activitats presencials, hem buscat la manera de no perdre el vincle amb els ciutadans. S’ha fet alguna cosa per mantenir el contacte, amb el bàsquet, per exemple, s’ha fet alguna passejada pel parc per no deixar de fer coses. El grup de teatre ha anat fent reunions per internet. Per nosaltres és important poder mantenir el caliu. Durant el confinament, quan havíem d’estar tots a casa, vam intentar no perdre mai el contacte.

P. I ara com han adaptat les activitats a la nova realitat?

R. Hem hagut d’adaptar les activitats a la nova realitat, distància, ventilació, horaris… Per exemple: hem hagut d’avançar l’horari del teatre que començava a les  20.30 h. També l’horari d’alguns entrenaments perquè no ens enxampés el toc de queda.  Seguim sense defallir i lluitant per poder fer que l’activitat segueixi.

P. Quines són les perspectives que us construïu de cara a futur?

R. Abans de la pandèmia era un no parar d’activitat, la covid ho ha aturat tot. Quan podrem tornar a la nostra activitat normal? No ho sabem i crec que no ho sap ningú, però hem d’intentar no aturar-nos.

Seguir amb el bàsquet, amb el Teatre, amb l’escola de teatre… Seguirem amb les mateixes condicions que abans de la pandèmia, les ganes de fer coses hi són, la gent està il·lusionada. És un moment complicat per a tots, però tenim ganes de seguir endavant i mirar al futur.

P. Com ha estat la resposta dels usuaris?

R. Penseu que les activitats estan molt marcades per les restriccions, perquè són totes activitats de grup, tot i això, estem molt contents perquè tothom compren les circumstàncies.

Hem de passar aquesta temporada, i ens en sortirem, sabem que és un moment complicat i amb circumstàncies econòmiques delicades, però tothom és molt comprensiu i vol tirar endavant.