19/07/2024

Esquerra Republicana reclama un paquet d’ajudes econòmiques i bonificacions per comerços, pimes i autònoms per reimpulsar l’economia de l’Hospitalet

Disposar d’una partida econòmica a fons perdut per ajudar al petit comerç i les petites i mitjanes empreses

IMG-20200518-WA0001-1024x683
04/06/2020

Esquerra Republicana ha instat al govern municipal a impulsar un pla de reactivació econòmica per ajudar a superar els efectes de la crisi de la Covid-19 en el teixit productiu i econòmic de l’Hospitalet.

Tal i com ha fet en els plens dels mesos d’abril i maig, els republicans han roposat que l’Ajuntament desenvolupi un paquet de mesures orientades a facilitar la reactivació econòmica i millorar la liquiditat dels autònoms i les petites i mitjanes empreses.

Entre les propostes presentades, des d’Esquerra Republicana defensen crear una partida econòmica a fons perdut per ajudar al petit comerç i les petites i mitjanes empreses, i que l’Ajuntament estableixi noves bonificacions en impostos i taxes per a autònoms i petites i mitjanes empreses, així com microcrèdits al 0% d’interès per aquests sectors.

Una altra de les propostes republicanes és desenvolupar un pla d’impuls i modernització dels polígons de la carretera del Mig i de Pedrosa, i treballar per augmentar la inversió en innovació i incentivar la cooperació público-privada per tal de promoure ocupació de qualitat.

Esquerra Republicana també ha proposat posar en marxa una campanya per incentivar i dinamitzar el comerç local, els mercats i els eixos comercials, amb accions efectives i amb dotació de recursos que inclogui aspectes com la digitalització, la venda online i el repartiment a domicili. En l’àmbit fiscal, des de la formació republicana han plantejat la creació d’una taxa municipal al comerç electrònic de grans empreses, que reverteixi directament en potenciar polítiques orientades a reforçar el petit comerç.

El portaveu municipal i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha manifestat que “necessitem amplis acords i polítiques efectives i valentes a l’Hospitalet per reactivar el comerç local i la petita i mitjana empresa, que són el motor econòmic de la nostra ciutat”, i ha afegit que “aquesta crisi no la poden tornar a pagar els comerciants, els treballadors, els petits empresaris i els autònoms”.

En aquest sentit, Antoni Garcia ha defensat que “ens cal un model econòmic diversificat, dinàmic i que creí ocupació de qualitat, i que ens permeti reimpulsar l’Hospitalet”.