19/07/2024

ESQUERRA REPUBLICANA DEMANA QUE L’AJUNTAMENT DE L’HOSPITALET RETIRI LA MEDALLA D’OR A JOAN CARLES DE BORBÓ

Els republicans volen també que es canviï el nom a l’actual avinguda Joan Carles I,per corrupte i per la seva fugida per evadir la justícia

A.-Garcia
06/08/2020

Esquerra Republicana ha demanat a Núria Marin que procedeixi a retirar la medalla d’or de la ciutat a Joan Carles de Borbó, després de l’anunci de la seva fugida del país amb la participació activa del govern espanyol format per PSOE i Podemos.

Aquest honor li va ser concedit per acord de Ple l’any 1996, com a «reconeixement de la seva tasca si trajectòria», i un any després l’ex-alcalde Corbacho li’n va fer entrega a La Zarzuela.

Els escàndols que s’han donat a conèixer les darreres setmanes sobre presumptes delictes protagonitzats per l’ex-rei se sumen a una llarga llista de moments vergonyosos, que posen en qüestió la seva figura i són motiu suficient per retirar-li tots els honors.


El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha assenyalat que «la nostra ciutat no pot seguir honorant a un delinqüent, representant d’una institució monàrquica corrupta que ha protagonitzat nombrosos escàndols econòmics i socials», i ha afegit que «és vergonyós i denigrant que el govern de l’Estat espanyol hagi ajudat a fugir al rei emèrit Joan
Carles”.


Antoni Garcia també ha defensat que «a l’Hospitalet i arreu de Catalunya hi ha un ampli sentiment republicà, i les nostres institucions han d’estar a l’alçada». En aquest sentit, Garcia ha instat a «seguir treballant per aconseguir la República catalana, i construir un país socialment més just i plenament democràtic».