L’emblemàtic meteoròleg de TV3, Antoni Castejón Barrios, fou el primer home del temps mediàtic de la televisió a Catalunya amb la seva presència entranyable, amb la característica barba i les seves ulleres, el primer que va començar a parlar de calamarses, anticiclons i pedregades.
Pioner en fer que l’espai d’El Temps guanyes en protagonisme. Va néixer a L’Hospitalet de Llobregat l’any 1947. Fou alumne de l’acadèmia Almi i de l’Escola del Sr. Massot, al barri del Centre. Una vegada va obtenir el Batxillerat Superior va entrar d’auxiliar de comunicacions a l’Aeroport de Barcelona.
Castejón es va iniciar en el camp de la meteorologia al llavors Servicio Meteorológico Nacional de l’estat espanyol l’1 de setembre de 1965, on va estar fins a l’any 1977 fent d’observador al departament de meteorologia de l’Aeroport del Prat. Posteriorment, passà al Servei de Capçalera de Pista des del qual facilitava informació meteorològica als pilots.
El 1978 va entrar al circuit català de TVE gràcies a l’informatiu nocturn que es deia «Crònica 2» i des dels seus inicis (setembre de 1983) va formar part de l’equip de TV3 com a «Home del Temps». També va col·laborar en diverses emissores de ràdio: RNE, Ràdio Peninsular, Ràdio 4, Cadena 13, etc.; així com amb articles al diari Avui i en altres diaris i revistes. Al mateix temps, prestà serveis a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat controlant la pol·lució ambiental i la meteorologia local i organitzant, el 1983, el centre meteorològic i de vigilància de la contaminació de la seva localitat natal.
Gràcies a fer una divulgació amb màxima rigorositat científica, la informació meteorològica a la Televisió,[ primer a Televisió Espanyola i després a Televisió de Catalunya, va assolir un molt bon nivell, equiparable a qualsevol país europeu, gràcies al fet que va aconseguir fer més atractiva la presentació meteorològica per televisió, i aconseguí els millors aparells de recepció de dades, fins al punt de fer diversos viatges a Anglaterra per aconseguir, finalment el gener de 1984, un receptor d’imatges animades del satèl·lit meteosat de màxima qualitat.
Amb la seva bonhomia i do de relacions públiques va establir molt bones relacions amb els centres territorials de l’Institut Nacional de Meteorologia de Barcelona (del qual estava en excedència), Palma i València; i també, amb les empreses hidroelèctriques FECSA i Hidroelèctrica de Catalunya per tal d’aconseguir més i millors dades meteorològiques.
L’Antoni Castejón va ser l’impulsor de tots els models d’informació meteorològica que s’han succeït a TV3 des del seu inici: imatges animades del satèl·lit Meteosat en pantalla, presentació dels mapes meteorològics tal com es fa ara, etc. Totes aquelles innovacions, avui tan populars, que va posar en marxa va fer possible que TV3.
Ens va deixar massa d’hora, morint sobtadament amb només 40 anys, el 4 de juliol de 1988.