18/07/2024

Gornal Activa s’enforteix com a referent en accions de suport a les empreses

Els resultats de 2019 corroboren que les empreses de L’H veuen Gornal Activa com un actor de referència per a la millora de la seva competitivitat

Gornal Activa

Imatge d’arxiu d’un curs a Gornal Activa

18/02/2020

La tasca de suport a l’empresa que fa l’Ajuntament de L’Hospitalet —per mitjà de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social— ha convertit Gornal Activa en un referent sòlid a través dels anys. Autònoms i petites i mitjanes empreses —pimes— de la ciutat recorren al catàleg de serveis gratuïts que el consistori ofereix pel que fa a accions de formació i consolidació empresarial.

Una de les dades més destacades és el nombre de persones usuàries de les accions formatives. 652 persones, majoritàriament autònoms i pimes, van passar durant l’any 2019 per les aules de Gornal Activa per millorar les seves competències en àrees com el màrqueting digital, la comptabilitat i la venda de productes i serveis en línia i offline. Això representa un 48 % més que el 2018.

El 2019 es van organitzar 55 accions formatives, entre cursos, jornades i sessions, que suposen un total de 508 hores lectives, una xifra que es troba entre les més altes dels anys de funcionament del servei. La valoració dels assistents també és positiva: en una escala de l’1 al 10, el seu grau de satisfacció amb les sessions de formació és d’un 9,39 % de mitjana.

Consolidació empresarial

Des de Gornal Activa també es treballa en accions de consolidació empresarial, com són la renovació dels plans de viabilitat, els assessoraments en comunicació corporativa i la prescripció de formacions detectades com a necessàries per competir en el mercat. En aquests camps, l’any 2019 es van fer més de 50 accions per apujar el nivell competitiu de l’empresariat de la ciutat. Cal incloure també com a accions de consolidació les ajudes a les empreses per contractar treballadors.

Amb continuïtat, Gornal Activa també ofereix als seus usuaris programes centrats especialment en la innovació, per acompanyar les empreses en el procés de renovació permanent que exigeix el context econòmic i tecnològic.

Actualment el programa de suport a la innovació és L’H Forward, del qual s’han beneficiat una vintena d’empreses durant el 2019. Els objectius d’aquest programa són, entre d’altres, actualitzar el model de negoci i la incorporació de tecnologia i de noves tendències del sector.

Finalment, dos nous programes es van posar en marxa l’any passat: els programes de mentoring i de coaching. El mentoring és un servei d’acompanyament d’un any per part d’empresaris experts a empresaris novells, mentre que el programa de coaching és un servei per desenvolupar a fons les habilitats personals de l’empresariat de L’Hospitalet.