19/07/2024

Un miler d’estudiants ha participat a la jornada STEMaL’H per difondre les ciències

S’organitza amb motiu del Dia Internacional de les Nenes i les Dones en la Ciència. Estudiants d’ESO han preparat tallers, jocs i activitats als quals han participat nois i noies de primària

Graells Exportat
12/02/2020

Els porxos del recinte firal de La Farga han acollit aquest matí la jornada STEMaL’H, una activitat realitzada amb motiu del Dia Internacional de les Nenes i les Dones en la Ciència que organitzen el programa del Centre Cultural de Sant Josep Pessics de Ciència, el Centre de Recursos Pedagògics de L’Hospitalet i la Regidoria d’Educació. La jornada ha comptat amb la participació de prop d’un miler d’alumnes de centres d’ensenyament de primària i secundària de la ciutat.

Més d’un centenar d’alumnes i 25 professors i professores de 9 instituts de la ciutat han proposat tallers, jocs, animacions i activitats diverses centrades en les ciències, les tecnologies, les enginyeries i les matemàtiques al llarg de tot el matí. Pels porxos de La Farga han passat uns 850 alumnes de 5è de primària de 22 escoles de la ciutat.

L’objectiu és despertar la curiositat entre els estudiants per unes matèries que sovint són percebudes com a difícils o poc atractives i amb grans oportunitats de futur. Es vol incidir especialment en les noies, ja que la manca de referents fa que les dones tinguin poca presència en aquests àmbits.

Amb aquest mateix plantejament, l’any passat es va fer una prova pilot amb quatre instituts i quatre escoles amb activitats als centres de secundària. La bona acollida de l’experiència va decidir els organitzadors a ampliar la convocatòria i portar-la a un espai obert per donar-li visibilitat.