19/07/2024

‘L’enterrament de la sardina’ a L’Hospitalet de Llobregat

.

ENTERRAMENT SARDINA

IMATGES CEDIDES PER GENT DE PAU

15/02/2024

L’enterrament de la sardina, forma part d’una tradició festiva, que posa fi al carnaval, alhora que enceta el temps de Quaresma. És una manera de posar fi al temps de disbauxa i gresca. En començar la Quaresma, en temps antics arribava l’abstinència i la penitència.

L’origen de l’enterrament de la sardina, cerimònia que es fa a moltes poblacions del país, prové de l’antiga tradició de sortir als afores a berenar el darrer dia de carnaval. El fet d’enterrar la sardina també té certes connotacions carnals, perquè era el darrer dia que es permetien pràctiques sexuals abans d’entrar en l’abstinència religiosa.


Per celebrar aquest esdeveniment veïns i veïnes del barri del Centre, van organitzar aquest dimecres, la tradicional cloenda del carnaval, amb una passejada per la vila vella, i fins a Can Buxeres, amb la sardina.

No va ser l’únic indret de L’Hospitalet a on es va fer l’enterrament de la sardina, en escoles i llars d’infants, dels diferents barris de la ciutat els més menuts i no tan menuts, van gaudir d’una jornada lúdica, que entronca en les tradicions culturals, i festives de la nostra societat.

IMATGES CEDIDES PER GENT DE PAU

IMATGES CEDIDES PER GENT DE PAU