19/07/2024

El CE L’H guanya i referma el liderat en un partit tens contra el Vilafranca (2-0)

L’expulsió d’un jugador visitant per agressió a l’entrenador local va embrutar un partit dominat pel líder.

CE Hospi
25/11/2019

El CE L’Hospitalet referma el seu liderat al grup cinquè de la tercera divisió després d’un altre victòria a casa davant un equip, el Vilafranca, tradicionalment complicat (2-0). Els locals van dominar el marcador i el joc durant quasi tot el partit, però això no va impedir que l’enfrontament s’embrutés després que una topada entre un jugador visitant i l’entrenador local, Jonatan Risueño, acabés amb l’expulsió del jugador. 

Partit tens el que s’ha viscut avui a l’estadi municipal de L’Hospitalet. Les enganxades, el joc brut i un conat de picabaralla després que l’àrbitre xiulés el final del partit van deixar un regust amarg a la boca tot i una victòria aconseguida amb bon joc.

Al principi del partit un guió que es podia preveure. Al joc de combinació de L’Hospitalet, que mirava de tocar per l’interior i projectar els seus laterals, els de Vilafranca van oposar una defensa en bloc baix ben ferma, esperant al darrera per llençar alguna contra que agafés descoberta a la defensa rival.

El pla sortia a mitges. Els locals dominaven, però tot i un parell d’ocasions clares, no bombardejaven la porteria rival. D’igual manera, el Vilafranca mantenia la porteria a zero, però no aconseguia sortir al contraatac gràcies a un Hospi molt ben parat sobre el camp que feia bé la pressió després de pèrdua.

Amb aquest panorama feia sentit que el gol arribés a pilota parada, com va ser. Una falta molt ben llençada a mitjans de la primera part posava als blanc i vermells pel davant, i obligava als visitants a apretar més de cara a la segona part.

El Vilafranca és un equip ben treballat, un aspirant als play-off que és rival directe de L’Hospitalet a la classificació, i que llueix amb orgull un currículum que diu que és un equip difícil pels riberencs. Les ganes de revalidar aquesta condició, la motivació per mossegar al líder i la necessitat de tallar el joc associatiu de L’Hospitalet van ser, potser, els motius que van provocar que els de Vilafranca fossin sovint més durs del necessari, fregant en ocasions el joc brut.

Amb un àrbitre lleugerament erràtic en el repartiment de targetes el partit es va anar escalfant, fins que va arribar la jugada desgraciada. La bola marxava a fora de banda i un jugador vilafranquí que corria a recollir-la topava amb l’entrenador local, Jonatan Risueño, que queia al terra amb un crit pel cop rebut. La topada provocava l’expulsió del jugador i la implosió definitiva dels visitants, que consideraven que Risueño havia exagerat l’agressió, i que per tant l’expulsió era injusta. L’entrenador local acabava el partit corrent cap el vestidor perseguit pels jugadors visitants.

A la roda de premsa posterior Risueño no feia declaracions sobre la jugada, però l’entrenador visitant titllava de «pocavergonya» a l’entrenador local, l’acusava d’haver estat provocant als seus jugadors, i afirmava que els jugador de L’Hospitalet no es mereixien un entrenador d’aquesta categoria.

Aquesta polèmica pràcticament feia oblidar un últim tram de partit on L’Hospitalet va aconseguir finalment el segon gol, el de la tranquil•litat, després d’una excel•lent jugada de banda rematada, com no podia ser d’un altre manera, pel pichichi Salinas.

Al final, amb polèmica, però també amb bon joc, L’Hospitalet demostrava a casa seva per què és el líder d’aquesta lliga, i també que, ara per ara, té una plantilla que permet aspirar a tot.

Font de la informacio: lhdigital