18/07/2024

“Les dones construeixen” forma 15 dones de L’Hospitalet en el sector de al construcció

En el marc del dispositiu d’inserció laboral Treball als barris-zona nord

Dones Exportat
22/11/2019

Un total de 15 dones de L’Hospitalet participen en l’itinerari “Les dones construeixen”, que ofereix formació en el sector de la construcció a dones en situació d’atur residents a la zona nord de la ciutat. L’objectiu és apropar dones en situació d’atur a un sector que ofereix possibilitats d’inserció de qualitat i on les dones són molt poc representades.

Aquesta acció formativa -impartit per la Fundació Laboral de la Construcció- respon a la voluntat de l’Ajuntament de L’Hospitalet de continuar apostant per fomentar la presència femenina en sectors laborals com la construcció, on el sector femení es troba subrepresentat.

Aquest itinerari formatiu s’emmarca dintre del dispositiu d’inserció laboral – zona nord i es desenvolupa gràcies a un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Fundació Laboral de la Construcció. Els dispositius d’orientació i inserció laboral integren actuacions personalitzades d’informació, acompanyament, motivació i assessorament que permeten a la participant conèixer les seves capacitats, interessos i perfil ocupacional, i l’ajuden a gestionar el seu itinerari de qualificació en la recerca de feina.

Les dones construeixen” s’està duent a terme durant el mes de novembre a Gornal Activa. Quan finalitzi, les alumnes estaran capacitades per reparar petites avaries en edificis i instal·lacions, realitzar treballs senzills d’obra de paleta, electricitat i pintura, o primeres reparacions d’urgències. El programa inclou quatre blocs formatius: manteniment d’obra (20 hores); manteniment i reparació, tècniques de restauració i pintura (20 hores); electricitat en edificis (20 hores), i prevenció de riscos laborals (20 hores).

En aquest marc, s’ha fet avui al CEMFO la jornada “Les dones construeixen”, amb la participació de la tinenta d’alcaldia d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez. El programa ha inclòs una taula rodona en què participaran Lucía López, gerent de la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya; Víctor Santiago i David Marín, secretari i vicepresident de l’Associació d’Instal·ladors de Plaques de Guix Laminat, i Rosa M. Capdevila, cap del Departament d’Edificació i Obra Civil de l’Institut Provençana. A la jornada hi han assistit les dones participants en l’itinerari formatiu.