19/07/2024

Cambra de Comerç i Pimec presenten a L’Hospitalet el programa d’ajuts a la digitalització Kit Digital

La sessió informativa estava destinada a empreses i persones autònomes de L’Hospitalet

CAMBRA DE COMERÇ PORTADA
12/11/2022

Aquest divendres, la Cambra de Comerç de Barcelona i la patronal Pimec (micro, petita i mitjana empresa de Catalunya) han presentat els ajuts a la digitalització Kit Digital, en un acte destinat a empreses i persones autònomes de L’Hospitalet.

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide; el president de la Cambra de L’Hospitalet de Llobregat, Jordi Monrós, i el vicepresident de Pimec Baix Llobregat-L’Hospitalet, Ramon Vives, han donat la benvinguda a l’acte, a l’auditori del Centre Municipal de Formació i Ocupació (CEMFO), a les 9 hores.

Ricard Vallespí, del Servei de Digitalizació de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Andreu Bru, director de Noves Tecnologies de Pimec, han explicat en què consisteix el programa Kit Digital, qui en són els beneficiaris finals, com s’ha de demanar, quin paper tenen els agents digitalitzadors i quines són les solucions tecnològiques incloses en el programa i les seves quanties.


Kit Digital, 3.000 milions d’euros per impulsar la digitalització de les pimes

Les ajudes tenen un pressupost de 3.067 milions d’euros i van destinats a tres tipus de destinataris: empreses d’entre deu i menys de cinquanta treballadors, empreses d’entre tres i deu treballadors i microempreses i autònoms. Les primeres poden obtenir un bo per valor de 12.000 euros, les segones de 6.000 euros i les terceres de 2.000 euros, amb una dotació màxima per categoria de solució digital.

Actualment, les sol·licituds estan obertes, i les empreses o autònoms poden demanar l’ajuda a través de la web d’Acelera Pyme. Es tracta d’una sol·licitud senzilla, cal registrar-se a la web, contestar unes preguntes sobre l’empresa i omplir un formulari de diagnosi de maduresa digital.

Un cop concedida l’ajuda, les empreses tenen sis mesos per escollir un agent digitalitzador i consumir el bo, i tres mesos més per tenir la solució digital implantada.

Les ajudes a la digitalització de petites empreses, microempreses i persones en situació d’autoocupació s’atorguen en el marc de l’agenda Espanya Digital 2025, el Pla de digitalització de pimes 2021-2025 i el Pla de recuperació, transformació i resiliència d’Espanya, finançat a través dels fons europeus Next Generation EU (programa Kit Digital).