18/07/2024

L’Hospitalet: El Centre d’Art Tecla Sala inaugura dimecres l’exposició “Fatamorgana”, de Gino Rubert

.

TECLA SALA PORTADA
04/10/2022

El Centre d’Art Tecla Sala inaugura aquest dimecres, 5 d’octubre, l’exposició “Fatamorgana”, de l’artista Gino Rubert. La mostra, comissariada per Gisela Chillida, és una de les exposicions monogràfiques més extenses de l’artista.

“Fatamorgana” és una tragicomèdia romàntica protagonitzada per fades canviants, mariners incauts i il·lusions —algunes d’òptiques i d’altres de truncades— on el glamur, la sensualitat i l’humor aparents conviuen amb la més profunda malenconia. La mostra ens proposa una mirada polièdrica on els quadres-collage característics dialoguen amb rareses rescatades de l’estudi i amb pintures recents de l’artista, alhora que incorpora llum i so.

Gino Rubert (Ciutat de Mèxic, 1969) és un artista català d’arrels mexicanes difícil de classificar i que desenvolupa la seva creació en múltiples disciplines: des de l’escriptura de novel·les romàntiques, el disseny de peces de roba impossibles, la composició de hits estiuencs o la interpretació dalt d’un escenari per riure’s de si mateix i del món de l’art. Per l’artista: “el valor d’una obra d’art no depèn tant d’allò que conté com d’allò que desencadena”.

L’exposició “Fatamorgana” s’inaugura aquest dimecres, 5 d’octubre, a les 19 hores, i es podrà visitar fins al 26 de febrer de 2023 al Centre d’Art Tecla Sala. La inauguració comptarà amb la presència de l’artista i de la comissària. A l’acte també hi assistirà l’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor d’Educació, Innovació i Cultura, David Quirós.