18/07/2024

Gornal Activa acull una exposició fotogràfica sobre la història del cooperativisme a L’Hospitalet

Organitzada per La Col·lectiva, Ateneu Cooperatiu de L’Hospitalet

Gornal Exportat
08/11/2019

Gornal Activa acull la mostra fotogràfica “Passat i present del cooperativisme a L’Hospitalet”, organitzada per La Col·lectiva, que vol posar en valor la importància del cooperativisme en la ciutat al llarg dels últims 150 anys.

L’exposició ha comptat amb la col·laboració del Centre d’Estudis de L’Hospitalet i fa un repàs de la història del cooperativisme de la ciutat, per mitjà de dotze plafons.

Comença amb un grup de set fotografies històriques que mostren com van ser els inicis del cooperativisme des de finals del segle xix, passant per la República i l’època del franquisme. Una radiografia històrica que ensenya als visitants les cooperatives més importants sorgides en aquella època, com són La Cooperativa Montepío Hospitalense o La Rentadora, ja de principis de segle xx.

La mostra continua amb cinc plafons més, on es presenten les cooperatives que treballen actualment a la ciutat. En aquesta secció hi trobem un mapa de L’Hospitalet on observar on estan concentrades, així com diferents entrevistes a cooperatives de la ciutat tant de llarg recorregut, amb més de 30 anys d’experiència, com de nova creació.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Ateneu Cooperatiu de L’Hospitalet per al foment de l’economia social a la ciutat.