16/07/2024

“l’Hospital del carrer Progrés” de Collblanc- Torrassa a L’Hospitalet serà recordat amb una Placa i una Exposició

.

Creu Roja Progrés Portada

Una placa commemorativa recordarà a partir del proper dissabte dia 11 de juny el lloc on va estar ubicat l’hospital del carrer Progrés un establiment de la Creu Roja on es va donar assistència sanitària a la població del barri de Collblanc-Torrassa. 

Inicialment funcionava un petit local a la carretera de Collblanc, però a causa del gran creixement de la població del barri, de les obres de construcció del Metro i dels preparatius de l’Exposició Universal, es va llogar, el 1917, un local al carrer Progrés 60.

A la planta baixa es va instal·lar la clínica d’urgències i el consultori mèdic. Al principal hi havia la sala d’operacions, l’hospitalització dels malalts i la sala de raigs X; i el primer pis estava condicionat com a residència de les Hermanas de la Caridad y de San Vicente de Paúl, infermeres oficials de la Creu Roja Espanyola i responsables d’atendre els malalts. 

Considerat durant anys com a dispensari, va tenir caràcter d’hospital a partir del 27 de juny de 1948, amb un total de trenta llits. Això seria el motor que mouria un equip de metges que, unit a les progressives necessitats de la ciutat, va permetre aixecar, l’any 1971, l’ Hospital de la Creu Roja, actual Hospital General de l’Hospitalet al barri de Pubilla Cases. 

L’acte commemoratiu, descobriment de la placa i inauguració d’una exposició,  tindrà lloc el proper dissabte 11 de juny a partir de les 12 hores i comptarà amb la presència de l’alcaldessa de L’Hospitalet Núria Marín, Mercè Olivares Presidenta del Consell de Síndics de L’Hospitalet junt amb altres representant de l’entitat i el President de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet.  L’exposició sobre l’antic hospital del carrer Progrés es podrà visitar fins el dia 22 de Juny

Va inaugurar l’Hospital la besàvia de l’actual rei junt amb les infantes l’any 1.929

Si quieres que publiquemos tus fotos retrospectivas de L'Hospitalet o el Baix Llobregat, nos las puedes enviar por correo electrónico a tot-hospitalet@tot-hospitalet.cat