19/07/2024

Tot a punt per a la 12a Cursa Nocturna de L’Hospitalet

.

Cursa (2) PORTADA
04/05/2022

Tot està a punt per a una nova edició de la Cursa Nocturna Ciutat de L’Hospitalet. Dissabte, 14 de maig, a partir de les 20.30 hores, l’entorn de la plaça d’Europa i del Districte Econòmic tornarà a viure l’emoció i l’ambient festiu d’aquesta prova que ha esdevingut un referent per a les persones habituals d’aquestes competicions i com a trobada esportiva i lúdica. En aquesta edició, la competició recupera la força i tots els elements que l’han caracteritzat des del seu inici.

La pandèmia va fer que la Cursa Nocturna no es disputés l’any 2020. El 2021 es va traslladar a l’octubre i amb un format adaptat a les mesures de prevenció vigents en aquell moment i, entre altres, sense les activitats habituals a l’arribada dels corredors.

Aquest matí s’ha fet la presentació al Centre Comercial Granvia 2, amb la participació de la regidora d’Esports, Maite Revilla, i de representants de les empreses patrocinadores.

La Nocturna de L’Hospitalet consta de dues proves, una de 10 quilòmetres i l’altra de 5 quilòmetres, que transcorren per un circuit urbà accessible per a tothom, homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, amb la plaça d’Europa com a punt de sortida i arribada. També hi haurà curses infantils, per als menors de 14 anys, entre les 18 i les 20 hores.

Al llarg del recorregut hi haurà avituallament d’aigua i música en directe amb grups d’alumnes de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA).

A l’arribada hi haurà activitats, a banda del lliurament de guardons, com ara concerts i activitats infantils, i tampoc no hi faltarà la tradicional fideuà.

Durant les setmanes prèvies a la prova s’han fet entrenaments oberts als participants. Encara en resten previstos dos: avui i l’11 de maig a partir de les 19.30 hores, a l’exterior del Centre Comercial Granvia 2.

La causa solidària d’aquest any està destinada a la creació d’espais de benestar per als professionals de l’Hospital de Bellvitge, que han tingut un paper fonamental durant la pandèmia. De cada inscripció a la cursa es destina un euro a la causa solidària. També hi ha un dorsal 0 per a qui hi vulguin contribuir.

La inscripció, d’11 euros, inclou una samarreta tècnica, servei de guarda-roba i dutxes, avituallament, assegurança d’accidents i accés a les activitats programades, entre d’altres.

Les inscripcions es poden fer a través del web https://cursanocturnalh.cat/ i es tancaran quan s’arribi als 5.000 inscrits. També es poden fer de manera presencial, als poliesportius municipals Sergio Manzano de Bellvitge i Marcel·lí Maneja, del Centre.

Els dies 13 i 14 de maig, hi haurà la Fira de la Cursa al Centre Comercial Granvia, en la qual les persones inscrites podran recollir el dorsal, la samarreta i la bossa de la Cursa.

La Cursa Nocturna de L’Hospitalet està organitzada per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el patrocini del Centre Comercial Granvia 2, Aigües de Barcelona, Autovio, Aedas Homes, Decathlon i Varta.