19/07/2024

L’Hospitalet: “LH 50/50. 50 objectes per a 50 anys”, l’exposició que commemora els 50 anys del Museu de la ciutat

S’inaugura el 22 d’abril, en el marc de les Festes de Primavera, i es podrà visitar fins al febrer de 2023

MUSEU 50 ANYS (2) PORTADA
13/04/2022

El Museu de L’Hospitalet (MdLH) celebra el seu 50è aniversari amb l’exposició “LH 50/50. 50 objectes per a 50 anys”, que s’inaugura el pròxim 22 d’abril, en el marc de les Festes de Primavera. La mostra aplega una selecció de cinquanta objectes rellevants, un per cada any de celebració.

Entre les peces hi podrem trobar la metralleta del guerriller Quico Sabaté, que es troba al Museo del Ejército; el Conveni de L’Hospitalet, de l’Arxiu General de Simancas; el primer aparell de radiologia oncològica de l’Hospital Universitari de Bellvitge, o el sifó ISI de Ferran Adrià, cedit per El Bulli Foundation.

Es tracta de 50 peces heterogènies, estretament vinculades amb la ciutat, singulars i moltes d’elles mai presentades al públic, que es relacionen amb la història de la nostra ciutat, del passat col•lectiu i de la memòria, i que s’han seleccionat buscant la seva rellevància i excepcionalitat. Al llarg de la mostra es revelaran documents importants per la ciutat, art inspirat i creat in situ, objectes singulars de personatges locals destacats, així com objectes que expliquen la història i l’evolució de L’Hospitalet i que marquen  algunes fites històriques.

S’ha buscat una museografia accessible a tothom i atractiva per a tots els públics. Una idea que recorre l’exposició de forma transversal és la diversitat, amb set àrees temàtiques diferents unides per garlandes de colors, que aporten una imatge festiva i que guien els visitants per un recorregut lliure a  l’exposició. La mostra inclou peces d’altres institucions que també celebren enguany el seu 50è aniversari.

Un dels objectius principals del Museu és la conservació dels objectes que ajuden la ciutadania a comprendre la història de L’Hospitalet, i fer-ne difusió. Així, el programa “LH 50/50. 50 objectes per a 50 anys” inclou un seguit de visites dinamitzades adreçades a la població general i específiques per a estudiants de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de la ciutat. 

El Museu de L’Hospitalet es va inaugurar el 17 d’abril de 1972, amb l’obertura de sis primeres sales a la Casa Espanya, seu principal del Museu. Actualment, consta d’altres dos seus: l’Harmonia i Can Riera, totes a l’entorn del carrer del Xipreret.

El Museu de L’Hospitalet gestiona el patrimoni cultural de la ciutat mitjançant la conservació, la investigació, la difusió i l’exposició del patrimoni de la ciutat, mostrant el passat, dialogant amb el present i construint el futur.

L’exposició “LH 50/50. 50 objectes per a 50 anys”, que s’inaugura el pròxim 22 d’abril, en el marc de les Festes de Primavera, es podrà visitar fins al 5 de febrer de 2023.