19/07/2024

El Museu de L’Hospitalet participa en els actes de commemoració del Gran Teatre del Liceu

.

LICEU 1500-100
16/03/2022

L’Ajuntament de L’Hospitalet, a través del Museu de la ciutat, participa en els actes de commemoració del Gran Teatre del Liceu, dins la iniciativa Museus i Liceu: una història compartida.

La proposta és el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el seu 175è aniversari, i parteix de la idea que hi ha fragments de la memòria del Gran Teatre a les entitats culturals d’arreu del territori.

Així, un total de 121 equipaments culturals han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions per reconstruir la història del Liceu des de múltiples vessants, que exposaran, del 15 de març de 2022 al 31 de juliol de 2023, a les seves seus.

Moltes de les obres tenen una relació directa amb el Teatre; d’altres, però, estan relacionades amb el món de l’òpera, la música o el teatre, i formen part, alhora, de l’herència cultural necessària per ser on som avui i documentar la història del Gran Teatre del Liceu.

Concretament, el Museu de L’Hospitalet exhibeix a les seves instal·lacions de Casa Espanya dos vinils de música de sardanes:  Festa major del Prat i Les noies de la Torrassa, del compositor hospitalenc Ventura Tort.

Al costat de la peça, hi ha una cartel·la amb un QR des del qual es pot consultar totes les obres d’aquesta acció. Tota la informació detallada es pot trobar al lloc web, un portal especialitzat que s’ha habilitat des del Liceu per poder consultar totes les peces que hi participen, així com una explicació de cada obra.