19/07/2024

L’Hospitalet celebra la Diada Nacional de Catalunya, aquest dimecres

Amb la tradicional ofrena de flors en què participen entitats, col·lectius ciutadans i partits polítics de la ciutat

Bandera Catalana
09/09/2019

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, presidirà dimecres, 11 de setembre, els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Com és tradicional, els actes es faran a partir de les 11 hores, a la rambla de la Marina, davant l’escultura d’homenatge a Rafael Casanova.

Els actes de celebració de la Diada estan dedicats a les causes solidàries. L’eslògan de la Diada d’enguany és “Ho portem dins” i fa referència al caràcter obert, divers, integrador, compromès i solidari que caracteritza la societat catalana. Així, n’hi haurà la presència de l’autocar del Banc de Sang i Teixits, on tothom que vulgui podrà donar sang i informar-se de com aquest petit gest salva diàriament centenars de vides. També es podrà col·laborar amb el projecte “Jo salvo vides” de l’IDIBELL, que recapta fons per a la investigació de teràpies alternatives per a les persones afectades de càncer.

El programa s’obrirà a les 11 hores amb l’adaptació de diferents temes musicals a càrrec d’un grup de joves intèrprets de l’Escola Municipal de Música–Centre de les Arts de L’Hospitalet. A continuació, es farà davant de l’escultura de Rafael Casanova l’homenatge a la senyera, amb El cant de la senyera com a fons musical i amb la participació dels cossos de seguretat. Així es donarà pas a l’ofrena floral, en què participaran entitats i col·lectius d’àmbit ciutadà, formacions polítiques i sindicals, forces de seguretat i representants dels grups municipals, entre d’altres. Acabada l’ofrena, es cantarà Els segadors, amb l’acompanyament de tots els assistents.

L’acte finalitzarà amb la galejada dels Trabucaires de L’Hospitalet (12.05 hores); l’actuació de la Colla Jove dels Castellers de L’Hospitalet i plantada dels Gegants de la ciutat (12.10 hores), i la ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla la Nova Vallès (12.25 hores).