19/07/2024

Obre les portes la llibreria Llavors

Al carrer Llobregat del barri de Collblanc

Llibreria cooperativa Espai Llavors
16/12/2020

La llibreria cooperativa Espai Llavors va obrir les seves portes a L’Hospitalet, al número 66 del carrer Llobregat, situat al barri de Collblanc el dissabte 12 de desembre.

Llavors és una llibreria de barri, on trobar llibres de ficció i literatura infantil, juvenil i d’adults, amb servei de demanda inclòs, però també una llibreria especialitzada en pensament crític, amb un ampli catàleg de textos especialitzats en història, moviments socials, feminismes, moviments LGTBI.

Aquest projecte és fruit d’un treball de preparació, al llarg de dos anys, de tres joves que van coincidir al Postgrau de Llibreries de la UB, i amb vincles amb el barri de Collblanc.

La llibreria Espai Llavors comptarà amb editorials residents com ara Descontrol, Traficantes de Sueños, Egales, Piedra Papel, Arcàdia, Contraescritura o Pol·len, entre d’altres segells editorials. La nova llibreria de Collblanc recull l’herència de l’Espai Contrabandos, present al barri del Raval fins fa uns mesos.

Espai Llavors vol ser tanmateix una llibreria de barri on trobar llibres per regalar al Nadal o per un aniversari, i un dels seus objectius és tenir especial cura amb una àmplia i variada oferta en literatura infantil i juvenil que no fomenti estereotips de gènere ni discriminacions.

Espai Llavors obre portes al carrer Llobregat, 66. Amb dues sales i un pati, Espai Llavors vol aprofitar aquest espai per organitzar tallers d’escriptura creativa, clubs de lectura i d’altres propostes d’activitats culturals i socials. Al mateix temps que ofereixen la seva seu per desenvolupar activitats de moviments socials o associatius de l’Hospitalet de Llobregat.

Espai Llavors forma part del projecte comunitari L’Espora, on comparteix local i sinergies amb altres cooperatives i projectes col·lectius com ara Ekonomikon i MUET (Mujeres Unidas Entre Tierras) que formen part del programa CultiuCoop de l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet, La Col·lectiva.