19/07/2024

Porta d’entrada de carros de Can Sumarro, masia del centre de L’Hospitalet

Des de finals del segle XVIII, Can Sumarro va estar ocupada per la família Prats

Can Sumarro Exportat
10/05/2019

Porta d’entrada de carros de Can Sumarro, masia del centre de L’Hospitalet que és una masia del segle XVI situada al centre de l’Hospitalet. Des de finals del segle XVIII, Can Sumarro va estar ocupada per la família Prats i el seu últim representat la va cedir a la ciutat per usos culturals o assistencials. Des de llavors s’han instal·lat dues biblioteques.

A més d’una ampla arbreda on hi ha representades nombroses espècies típiques de l’alzinar mediterrani, Encara s’hi conserva el canal de reg que portava l’aigua des del Canal de la Infanta que passava a pocs metres de la finca.

Va ser enviada a construir el 1580 per en Montserrat Cerdanya i es mantingué en les mans del Cerdanya fins al segle XVII que passà a mans dels marquesos de Castellbell, possiblement a les acaballes del segle XVIII s’instal·la a Can Sumarro la nissaga dels Prats que comencen com a masovers, després com a llogaters per acabar sent propietaris l’any 1924. A la imatge a la part inferior dreta es pot veure encara la protecció de la columna per quan entraven els carros. El empedrat de l’entrada (no tenim clar si es l’original), es col·locava perquè en cas de pluja les rodes dels carros no quedessin ensorrades al fang .