19/07/2024

Esquerra Republicana denuncia que el PSC i Cs van bloquejar la creació d’una comissió d’investigació sobre el cas del Consell

.

A.-Garcia

Imatge d'arxiu

29/06/2020

Esquerra Republicana va defensar en el Ple de la setmana passada una proposta per crear una comissió d’investigació sobre el cas del Consell Esportiu però el PSC i C’s van evitar que prosperés.

Actualment hi ha un procediment obert per les presumptes irregularitats denunciades al Consell Esportiu de l’Hospitalet, que va provocar la detenció de l’actual director de l’organisme, a més de dos regidors del govern de Núria Marín, que han quedat en llibertat amb càrrecs. Entre els delictes que s’investiguen, tots ells molt greus, hi ha la desviació de fons públics, malversació, apropiació indeguda i falsedat documental.

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, va exigir a Núria Marin “transparència i tolerància zero amb la corrupció”. El regidor d’Esquerra Republicana va demanar la creació d’aquesta comissió per tal que els grups de l’oposició tinguessin accés a tota la documentació sobre el Consell Esportiu, i poder arribar al fons en les possibles irregularitat i responsabilitats.

En aquest sentit, Antoni Garcia també va reclamar que l’Ajuntament es personi com a acusació particular en el l moment processal oportú, si es confirmessin les acusacions, per tal de defensar els interessos municipals.

El PSC, en minoria perquè els tres regidors de govern implicats -els dos investigats i el denunciant- es van absentar del debat i votació, va aconseguir tombar la moció republicana gràcies a l’abstenció de Ciudadanos, impedint així que s’impulsés aquesta comissió d’investigació i que l’Ajuntament es personi com a acusació.

Antoni Garcia va lamentar aquesta “pinça entre PSC i Cs per tapar-se les vergonyes mútuament”, en referència a les presumptes irregularitats en la gestió de l’Estadi Municipal en l’etapa en la que el portaveu de Cs, Miguel Garcia, presidia el C.E. L’Hospitalet.

Malgrat el rebuig a la moció, Antoni Garcia ha reiterat que “continuarem demanant transparència i que es lluiti contra tots els possibles casos de corrupció, i exigirem a Núria Marin que doni explicacions als veïns i veïnes i que depuri responsabilitats”.