19/07/2024

Cristian Alcázar i Cris Plaza regidors del PSC, en llibertat amb càrrecs per la investigació sobre el Consell Esportiu de L’Hospitalet

L’actual director del Consell, Edu Galí, va ser detingut durant unes hores i ara ja ha estat posat en llibertat provisional

Gali exportat
11/06/2020

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Cristian Alcázar, i el regidor d’esports, Cris Plaza, van prestar declaració en qualitat de detinguts, ahir dimecres 10 de juny, i van quedat en llibertat amb càrrecs.

L’actual director del Consell Esportiu, Edu Galí, va ser detingut durant unes hores i ara ja ha estat posat en llibertat provisional a disposició del jutjat.

Aquestes actuacions de la Policía Nacional, corresponen segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a la causa que està oberta per malversació i/o apropiació indeguda, administració deslleial i/o falsedat documental. El cas està en mans del jutjat d’instrucció número 2 de L’Hospitalet.

Els dos regidors van prestar declaració ahir, a la comissaria de la Policia Nacional de La Verneda de Barcelona i van ser posats en llibertat amb càrrecs. La investigació segueix la instrucció i es troba sota secret de sumari. L’únic detingut que estava encara en dependències policials és l’actual director del Consell Esportiu, Edu Galí, que hores d’ara ja ha estat posat en llibertat. Galí és president del Consell des de fa un any.

Imatge Consell Esportiu

La investigació gira al voltant del Consell Esportiu, una entitat privada sense ànim de lucre que organitza des de fa dècades els Jocs Escolars de L’H, entre d’altres competicions.

La seva comissió directiva està formada per 12 membres, sis d’ells designats per l’Ajuntament, mentre que els altres sis es trien a través dels vots de centres escolars i entitats esportives de la ciutat. El Consell rep subvencións de diferents ens públics, com l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Generalitat i la Diputació.

Segons fonts de la Policia Nacional, la investigació s’ha dut a terme perquè es considera que la meitat del pressupost del Consell es trobava fora de control. Ahir dimecres 10 de juny, la UDEF de la Policia Nacional va escorcollar la seu del Consell Esportiu de L’Hospitalet.